Einhell

Proizvodi Power X-change Einhell

Power X-Change: Jedna baterija – za sve alate!

Power X-Change je novi Einhell sistem za punjive baterije. Projektiran je radi multifunkcionalnosti i interoperabilnosti, a pritom i štedi novac. Što to točno znači? Ova napredna tehnologija omogućava upotrebu punjivih 18V baterija sa 5 različitih kapaciteta za napajanje više od 20 različitih alata i uređaja.

Velika prednost Power X-Change sistema je što možete kupiti solo alate bez baterije i punjača. Nije potrebno kupovati novi punjač i novu bateriju pri svakoj kupovini alata. Štedi se novac i čuva priroda. Većina ljudi posjeduje punu ladicu različitih punjača za mobilne telefone, akumulatorske bušilice, tablete, laptope i sl. Nelogično je trošiti toliko prirodnih resursa na taj način, pri čemu se zauzima preveliki broj utičnica. U zavisnosti od primjene, moguće je kombinirati baterije kapaciteta od 1.5Ah i 5.2Ah.

Prednosti akumulatorske tehnologije su očigledne. Nakon što počnete s upotrebom ovih proizvoda zapitati ćete se zašto ste se ikada mučili s dugačkim i zapetljanim kablovima. Za snažnije uređaje, kao što su npr. akumulatorske kosilice, možete kombinirati dvije baterije radi dobivanja 36V. Nije nužna kupovina skupih punjivih 36V baterija koje su kompatibilne samo sa odnosnim proizvodom. Moguće je koristiti iste baterije za kosilicu koje se koriste za akumulatorsku bušilicu, višenamjensku pilu ili trimer za travu. Iako se akumulatorski alati napajaju baterijama ključno je napomenuti da imaju iste performanse kao i električni alati.

Naravno, performanse zavise od kvalitete baterijskih ćelija i tehnologije punjenja. Samo litij-ionske ćelije vrhunske kvalitete renomiranih proizvođača se upotrebljavaju za Power X-Change proizvode. Ćelije se pojedinačno nadziru tokom punjenja pod kontrolom mikroprocesora čime se osigurava optimalno punjenje. Integrirani LED indikatori prikazuju status napunjenosti prije i tokom upotrebe. Na ovaj način se izbjegavaju neugodnosti kod djelomično napunjene baterije. Također, kod litij-ionskih baterija ne dolazi do samopražnjenja ni do poznatog memorijskog efekta. Baterije su zaštićene od preopterećenja tokom rada. Ovo značajno produžuje vremenski razmak između punjenja kao i vijek baterija. Uostalom, naša korporativna vizija je razvoj ekoloških proizvoda. Gumiran i robustan oklop štite baterije od udaraca i oštećenja, što ih čini izrazito otpornim i izdržljivim.

Dakle, što točno sve ovo znači pri korištenju alata?

Power X-Change u vrtu

Lijepi je dan i odlučili ste izaći iz kuće i pokositi travnjak. Ubacili ste dvije punjive baterije od 18V u kosilicu i bacili se na posao. Po završetku, travnjak odlično izgleda, osim kod samih rubova travnjaka i tik do zida kuće, pa ste jednu od baterija iz kosilice prebacili u Einhell trimer. Kada ste s tim završili, pregledali ste okolinu.

Vaša živica izgleda lijepo, ali ste primijetili da nakon nekoliko tjedana linija živice nije potpuno ravna. Jednim pokretom premještate bateriju u akumulatorske škare za živicu. Brzo i jednostavno režete živicu koja strši. Premda sve alate pokreću punjive baterije značajno su tiši od konvencionalnih akumulatorskih uređaja. Ipak najbolje od svega je to što nema dosadnih naponskih kablova koji se vuku i petljaju, te nema rizika od slučajnog presjecanja kabla.

Nakon šišanja živice pripremili ste akumulatorski puhač lišća. Potisnom snagom zraka prikupili ste odrezane otpatke u urednu hrpu koju ste prenijeli na otpad. Jedna stvar vodi ka drugoj, pa ste odlučili raščistiti i prilaz u kuću i to bez potrebe za razmatanjem kabla i pronalaženjem utičnice.

Da, uređenje dvorišta može biti tako lako.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *